Vilse i pannkakssmeten!

Nu har matros Katta lämnat rorkulten (glosa #1) för en lägesrapport till er på fastlandet. Efter många om och men tillämpade vi den gamla godingen "tredje gången gillt"  och hamnade på Kroksö. Tro't eller ej, vi skippade faktiskt Schtekhamn ikväll. Grillade kycklingfiléer och Kattas citronpasta som intogs på en varm (?) och hyfsat lugn klippa i solnedgången var mer lockande. Det enda som förstörde vår überromantiska afton var Mr Mås. Men Emil styrde upp läget och kastade en kniv (slö bordskniv - alla djurrättsaktivister kan lugna sig!) på den lille rackarn - och träffade!!! Något som han stolt berättade för grannbåten senare under kvällen.

Dagens höjdpunkt (?) var dock vår promenad till soptunnan på Biskopsön som resulterade i en lååång skogspromenad genom snåriga skogar och fästingfyllda ängar. Efter två timmar hade vi fortfarande inte hittat tillbaka till viken där vår båt låg. Vi var vilse! Vilket kan ses som en bedrift på en ö som är ca 1 km i diameter. Men vi är övertygade, viken hade flyttat på sig... =P Meeen till slut återfanns Hållidej och vi tog ett efterlängtat dopp i det 17 gradiga vattnet!

Mitt i badandet dyker Bull-Patrik i Karlslunds Bullbåt upp för att bli bjuden på en bit midsommartårta. VI fick lite inside info på prismarginalerna. 20 kr för en liter mjölk är inte att leka med! Patrik var en trevlig bekantskap. Vår gästfrihet resulterade i en påse kanelbullar. Vi övervägde att sälja dem vidare i viken och tjäna oss en hacka, men hungern tog överhand.


Bildbevis - en glad Bull-Patrik


Under den lagstadgade tårtrasten kom några bullsugna killar förbi och ville öka på försäljningen lite.


Nu börjar de övriga i besättningen förbereda för natt så vi tackar vädergudarna för ännu en trevlig dag och hoppas på fortsatt uppehåll resten av veckan.


Vid tangenterna
/Katta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0