Gårdagskvällen på Stora Nassa

Det är så att man känner sig utvald när man står på en klippa på en av de 150 öarna Stora Nassa består av, och man ser ut över vad som måste vara världens vackraste plats på jorden. Jag menar att man känner sig utvald att vara just den som får ta del och leva i denna uderbara, fridfulla miljö. Det minsta jag kan göra är att dela med mig av några ord om gårdagskvällen.

Vi tände grillen tillsammans och fyllde kassler med fetaost och förberedde några härliga foliepaket att lägga på grillen. En man från grannbåten passerade oss med en väska som såg ut att kunna innehålla en trumpet. Det visade sig vara en korrekt iaktagelse. Vi fick en timmas trumpetkonsert från berget i solnedgången. Men trots tapto så hade hälften av båtarägarna mage att låta flaggan hänga kvar då klockan passerade nio. Det är så att man skäms!

För att visa vår uppskattning bjöd vi in herr Trumpet med fru till ett glas rosé på berget. De hette Bo och Ingrid och var väldigt trevliga. Vi hade precis avslutat middagen och fick hjälp att dracka rosé, punch, kaffe och åt grillad banan med smält choklad och grädde. Den som känner Emil blir nog inte förvånad om jag säger att han fann en gemensam bekant med Bo.

Citat att minnas från igår:

1) Vi tänkte ta oss över till grannbåten men behövde ta oss över ett litet sund på ca tre meter. Katta tvekar eftersom det är lite djupt för att det ska kännas bekvämt att vada genom. Niclas säger då: "Ett tips: Ta av dig skorna." 2) Bo berättade att han en gång hjälpte några tyskar att lägga till efter att de dundrat in i hög fart i en stillsam vik och gått på grund trots en varnande röd prick. När de kom in sade Bo åt dem att ta det lite lugnt när de går in i en okänd vik. Tysken lär då ha svarat: "I'm used to eyeball navigation" varpå Bo då svarar "Fuck you". Otroligt roligt då historien berättades.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0